Dostupni linkovi

BEOGRAD


Svedoccenjem Branislava Vuccenovicha i Igora Galijassa Pred Vechem za ratne zloccine Okruzznog suda u Beogradu, u ponedeljak se nastavlja sudjenje petorici pripadnika paravojne jedinice "SSkorpioni" za ratni zloccin kod Trnova, u BiH, 1995. godine.
Prvooptuzzeni komandant "SSkorpiona" Slobodan Medich (39) izjasnio se da nije kriv po optuzznici da je naredio streljanje ssestorice Bossnjaka u mestu Godnjinske Bare kod Trnova, 16. ili 17. jula 1995. godine, tokom rata u Bosni i Hercegovini. Krivicu su negirali i trecheoptuzzeni Aleksandar Vukov (33), ccetvrtooptuzzeni Aleksandar Medich (38) i petooptuzzeni Branislav Medich (36).
Uccessche u zloccinu jedini je priznao drugoptuzzeni Pero Petrassevich (36), navodechi da je po naredjenju prvooptuzzenog Medicha, ubio jednog zarobljenika.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Novinarstvom se bavi od 1985. godine, najpre u beogradskom nedeljniku "NIN". Od 1987. godine komentator i voditelj u Prvom programu Radio Beograda. Od 1994. dopisnik RSE iz Beograda, a od 1999. radi u redakciji u Pragu.

XS
SM
MD
LG