Dostupni linkovi

logo-print

BRISEL


Ministri spoljnih poslova Evropske unije razmatracce na neformalnom sastanku u petak i subotu situaciju na zapadnom Balkanu i politiku prema Palestincima.
Austrijsko predsednistvo, koje je zapadni Balkan stavilo visoko na listu prioriteta, pripremilo je nacrt deklaracije o napretku ucinjenom od juna 2003. godine, kada je Evropska unija na samitu u Solunu obecala evropsku perspektivu svim zemljama zapadnog Balkana.
Evropska unija i hasko tuzilastvo traze od Srbije da sto pre uhapsi i izruci generala Ratka Mladica, a Bosne i Hercegovine, odnosno Republike Srpske Radovana Karadzica. U sluccaju neispunjenja ovih zahteva, mogucca je suspenzija pregovora o Sporazumu o stabilizaciji i pridruzivanju sa ove dve zemlje. Bicce recci i o pregovorima o statusu Kosova i predstojeccem referendumu u Crnoj Gori.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Novinarstvom se bavi od 1985. godine, najpre u beogradskom nedeljniku "NIN". Od 1987. godine komentator i voditelj u Prvom programu Radio Beograda. Od 1994. dopisnik RSE iz Beograda, a od 1999. radi u redakciji u Pragu.

XS
SM
MD
LG