Dostupni linkovi

SKOPJE


Makedonska pravoslavna crkva je danas na konferenciji za novinare u Skoplju optužila vladu Srbije da financira Ohridsku pravoslavnu arhiepiskopiju i njenog poglavara vladiku Jovana.
Glasnogovornik MPC vladika Timotej podijelio je novinarima kopiju dokumenta u kome ministar vjera Srbije Milan Radulović obavještava vladu Srbije da je na žiro račun Vranjske pravoslavne eparhije prebacio 500.000 dinara.
Vladika Jovan, gradjanskim imenom Jovan Vraniševski jučer je pušten iz zatvora gdje je služio kaznu zbog raspirivanja vjerske i etničke mržnje.

ZAGREB
Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić primio je veleposlanicu Victoriju Nuland, stalnu predstavnicu SAD-a pri NATO-u s kojom je razgovarao o razvoju hrvatsko-američkih odnosa te suradnji u kontekstu hrvatskih priprema za članstvo u NATO-u, priopćeno je iz ureda hrvatskog predsjednika.
Službeni Zagreb je do sada više puta istaknuo da očekuje poziv za članstvo na summitu Alijanse u studenom, no iz NATO-a upozoravaju da je još rano govoriti o punopravnom članstvu.

BEČ
Vijeće guvrenera Međunarodne agencije za atomsku energiju nastavlja zasjedanje u Beču. Glavna tema 35orice je kontroverzni nuklearni program Irana, iako se danas raspravlja o pitanjima nuklearne sigurnosti i tehnologije. Agencija je još u veljači donjela odluku o prijavi Irana Svjetskoj organizaciji, a tijekom sastanka u Beču bit će poznati idući koraci medjunarodne zajednice.
XS
SM
MD
LG