Dostupni linkovi

logo-print

NIS


Sud u Nissu oslobodio je vladiku vranjskog Pahomija optuzzbi za pedofiliju. Predsednica sudskog vecha Katarina Randjelovich saopsstila je da "nije dokazano da je okrivljeni zloupotrebom sluzzbenog polozzaja izvssio kriviccno delo bludnih radnji. U trenutku navodnog izvrssenja kriviccnog dela bio je uraccunljiv, i recc je o ccoveku visokih moralnih vrednosti."
Vladika Pahomije nije se danas pojavio u sudu. Optuzznica ga je teretila da je zloupotrebom polozzaja vladike eparhije vranjske tokom izvrssio bludne radnje nad ccetvoricom deccaka koji su pomagali u crkvenim poslovima u toj eparihiji.
Advokat osstechenih deccaka Dragan Nikolich je ocenio da se pravosusdje u Srbiji sa ovom presudom "vratilo u mrak pre 2000. godine". Nikolich je naveo da je na taj naccin "poslata poruka svim pedofilima u Srbiji da ukoliko se nalaze na nekoj funkciji mogu slobodno seksulano da zlostavljaju sve podredjene ljude".
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Novinarstvom se bavi od 1985. godine, najpre u beogradskom nedeljniku "NIN". Od 1987. godine komentator i voditelj u Prvom programu Radio Beograda. Od 1994. dopisnik RSE iz Beograda, a od 1999. radi u redakciji u Pragu.

XS
SM
MD
LG