Dostupni linkovi

logo-print

HAG


Haski osudjenik Milan Babic (50) izvrssio je samoubistvo u nedelju vecce u pritvorskoj jedinici Haskog tribunala u Seveningenu. On je jutros trebalo da nastavi iskaz na sudjenju Milanu Martichu koga je u prvom delu iskaza, zapoccetog 15. februara, tessko optuzzio da je po nalogu Miloševića i Državne bezbednosti Srbije, odnosno Jovice Stanišića, proterivao nesrpsko stanovništvo kako bi teritoriju Krajine pripojio Srbiji.
Babić, bivši premijer, predsednik i ministar spoljnih poslova samoproglassene Republike Srpska Krajina, osuđen je na 13 godina zatvora zbog zločina nad nesrpskim stanovništvom u Krajini, a pred sudom je u januaru 2004. priznao krivicu. Pre procesa Marticcu, svedočio je i na suđenju Slobodanu Miloševiću i Momčilu Krajišniku.
Babić je trebalo da bude svedok Tužilaštva i na predstojećim procesima Jovici Stanišiću, Franku Simatoviću i Vojislavu Šešelju.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Novinarstvom se bavi od 1985. godine, najpre u beogradskom nedeljniku "NIN". Od 1987. godine komentator i voditelj u Prvom programu Radio Beograda. Od 1994. dopisnik RSE iz Beograda, a od 1999. radi u redakciji u Pragu.

XS
SM
MD
LG