Dostupni linkovi

logo-print

HAG


Zastupnici BiH dokazivali su danas pred Medjunarodnim sudom pravde u Hagu da su srpske paravojne formacije koje u ratu u Bosni 1991-92. ccinile zloccine nad Bossnjacima i Hrvatima bile u sastavu ili pod direktnom kontrolom MUP-a Srbije.
Zastupnica BiH Magda Karadjijanakis (Karagiannakis) citirala je dva dokumenta MUP Republike Srpske iz jula 1995. godine, uocci i posle napada na Srebrenicu, u kojima se paravojna formacija SSkorpioni
izriccito pominje kao jedinica iz sastava MUP Srbije. Ona je ocenila i da su ministarstva policije Srbije, Republike Srpske i Republike Srpske Krajine delovali "kao organi iste drzzave".
Finansijski ekspert BiH Morten Torkildsen govori o ekonomskoj povezanosti RS i RSK sa Beogradom tokom ratova u Hrvatskoj i BiH.
Zastupnici BiH, zavrssavaju u utorak svoj iskaz po tuzzbi protiv Srbije i Crne Gore za agresiju i genocid. nakon ccega cce predstavnici Srbije i Crne Gore izlozziti odbranu.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Novinarstvom se bavi od 1985. godine, najpre u beogradskom nedeljniku "NIN". Od 1987. godine komentator i voditelj u Prvom programu Radio Beograda. Od 1994. dopisnik RSE iz Beograda, a od 1999. radi u redakciji u Pragu.

XS
SM
MD
LG