Dostupni linkovi

logo-print

HAJDERABAD/ISLAMABAD


Americcki predsednik Dzordz Bus doputovao iz Indije u Pakistan. U obe zemlje organizovani su protesti zbog njegove posete. Islamisticcke stranke U Pakistanu su joss pre njegovog dolaska vecc organizovale demonstracije kojima je paralisan zzivot u zemlji.
Najmanje jedna osoba je poginula a visse desetina ih je ranjeno tokom protesta na severu Indije zbog posete americckog predsednika Dzzordzza Bussa, koje su se ubrzo pretvorile u sukob muslimana i hindusa.
Na desetine hiljada muslimana i komunista odrzzalo je od srede u visse indijskih gradova proteste zbog dolaska americckog predsednika.
Tokom danassnje Bussove posete vodechem indijskom tehnolosskom centru u Hajderabadu, radnje i poslovni objekti brojne muslimanske zajednice ostali su zatvoreni
Buss je jucce sa zvaniccnicima u Njudelhiju potpisao sporazum o saradnji u korisstenju atomske energije u civilne svrhe. On je danas branio svoju odluku od kritika, ukljuccujucci i od pojedinih clanova Kongresa
"Kao i Amerika, rastucca ekonomija Indije zahteva sve veccu koliccinu struje. Najccistiji i najpouzdaniji naccin je kroz atomsku energiju za civilne svrhe. Prosslog leta u Vassingtonu smo potpisali sporazum o razmeni civilne nuklearne tehnologije i stavljanje indijskog programa pod kontrolu Medjunarodne agencije za atomsku energiju. Ove nedelje premijer Sing i ja potpisali smo sporazum o primeni ove istorijske incijative, koja cce ojaccati bezbednost i ekonmije obe nasse drzzave", kazao je Buss.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Novinarstvom se bavi od 1985. godine, najpre u beogradskom nedeljniku "NIN". Od 1987. godine komentator i voditelj u Prvom programu Radio Beograda. Od 1994. dopisnik RSE iz Beograda, a od 1999. radi u redakciji u Pragu.

XS
SM
MD
LG