Dostupni linkovi

logo-print

HAG/SARAJEVO


Zastupnik BiH Alen Pele (Alain Pellet) rekao je pred Medjunarodnim sudom pravde u Hagu da SCG krssi medjunarodnu konvenciju o genocidu time ssto ne hapsi generala Ratka Mladicha, optuzzenog za genocid nad nesrbima u BiH.
"BiH ne tvrdi da je danassnja demokratska SCG poccinila genocid, ali je propustila da uhapsi, poslednji put pre desetak dana, Ratka Mladicha optuzzenog za genocid, a koji od 1998. zzivi u Beogradu", kazao je Pele. On je istakao da vlasti u Beogradu nisu otvoreno pozivale na genocid, ali su javno podsticale srpski narod da ga ccini",
Potpunu zavisnost bosanskih Srba od vlasti u Beogradu, on je dokazivao i ccinjenicom da je srpsku delegaciju na pregovorima u Dejtonu 1995. predvodio predsednik Srbije Slobodan Milossevich.
Zastupnik tuzzbe BiH Sakib Softich izrazio je za sarajevski "Dnevni avaz" zadovoljstvo poccetkom rasprave i istakao da je tim BiH "vech realizovao osnovne zamisli".
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Novinarstvom se bavi od 1985. godine, najpre u beogradskom nedeljniku "NIN". Od 1987. godine komentator i voditelj u Prvom programu Radio Beograda. Od 1994. dopisnik RSE iz Beograda, a od 1999. radi u redakciji u Pragu.

XS
SM
MD
LG