Dostupni linkovi

logo-print

VASSINGTON


SSef UNMIK-a Soren Jesen-Petersen apelovao je na albanske politiccare na Kosovu da obrate pazznju na srpsku manjinu i ne dozvole njen masovni egzodus kada bude postignut sporazum o buduchem statusu pokrajine.
Danski diplomata je u intervjuu za Glas Amerike (VOA) podsetio na vreme kada je pre 10 godina bio u Sarajevu i kada su neposredno posle Dejtonskog sporazuma, hiljade Srba navodno poccele da napusstaju Sarajevo.
Sliccan egzodus, naveo je ssef UNMIK-a, dogodio se i u Prisstini juna 1999. kada su snage NATO ussle na Kosovo, po povlaccenju srpskih trupa.
Administrator UN zamera albanskim politiccarima ssto ne ccine dovoljno da pruzze sigurnost srpskoj manjini i napomenuo da je uznemirenost srpske manjine porasla posle nagovesstaja ambasada zapadnih zemalja da che ishod pregovora biti nezavisnost Kosova.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Novinarstvom se bavi od 1985. godine, najpre u beogradskom nedeljniku "NIN". Od 1987. godine komentator i voditelj u Prvom programu Radio Beograda. Od 1994. dopisnik RSE iz Beograda, a od 1999. radi u redakciji u Pragu.

XS
SM
MD
LG