Dostupni linkovi

logo-print

MOSKVA


Politički lider palestinskog militantnog pokreta Hamas Khaled Meshal rekao je po dolasku u Moskvu da priznanje Izraela necce biti tema sa ruskim domaccinima, dodajucci da je izraelska okupacija palestinskih zemalja glavna prepreka mirovnom procesu na Bliskom istoku. "Mi ccemo pazzljivo saslussati stav Rusije i precizirati nass. Problem nikada nije bio sa palestinskim narodom, vecc sa okupacijom. Mi zzelimo mir u regionu, ali on ne mozze biti ostvaren bez okonccanja okupacije i povratka palestinske zemlje i prava", kazao je Meshal. On je istakao da je za njegovu organizaciju veoma vazzna saradnja sa medjunarodnom zajednicom i poseta Rusiji, kao velikoj drzzavi, poccetak je tih kontakata
Delegacija Hamasa stigla je u Moskvu na poziv ruskog predsednika Vladimira Putina, nakon izborne pobede ove organizacije na izborima u januaru. Putin je rekao da Moskva ne smatra Hamas za teroristiccku organizaciju i da bi njegova izolacija bila kontraproduktivna.
SAD i EU odbijaju kontakte sa Hamasom sve dok ne prizna Izrael i ne odrekne se oruzzane borbe.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Novinarstvom se bavi od 1985. godine, najpre u beogradskom nedeljniku "NIN". Od 1987. godine komentator i voditelj u Prvom programu Radio Beograda. Od 1994. dopisnik RSE iz Beograda, a od 1999. radi u redakciji u Pragu.

XS
SM
MD
LG