Dostupni linkovi

JERUSALIM


Vrssialc duzznosti izraelskog premijera Ehud Olmert u četvrtak je najavio da će primeniti "gvozdenu pesnicu" prema palestinskim militantima. Kako javlja Rojters, Olmertova izjava dolazi u trenutku kada manje od mesec dana od parlamentarnih izbora u Izraelu opada prednost njegove stranke Kadima. Porast nasilja pojačao je pritisak na Olmerta da pokaže spremnost na preduzimanje snažnih vojnih akcija poput Ariela Sharona, koji je i dalje u komi nakon moždanog udara pre dva meseca.
Hamas je saopsstio da je Olmertova pretnja nissta novo. Predstavnici ovog militantnog pokreta putuju u petak u Moskvu na poziv ruskog predsednika Vladimira Putina gde cce razgovarati o stanju na Bliskom istoku nakon pobede ovog pokreta na nedavnim palestinskim parlametnarnim izborima i odbijanja Izraela i zapadnih zemalja da uspostave bilo kakav kontakt sve dok Hamas ne prizna postojanje jevrejske drzzave i odrekne se nasilja.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Novinarstvom se bavi od 1985. godine, najpre u beogradskom nedeljniku "NIN". Od 1987. godine komentator i voditelj u Prvom programu Radio Beograda. Od 1994. dopisnik RSE iz Beograda, a od 1999. radi u redakciji u Pragu.

XS
SM
MD
LG