Dostupni linkovi

logo-print

BUENOS AJRES


Milan Lukich, koji je pred Hasskim tribunalom optuzzen za zloccine nad muslimanskim civilima kod Vissegrada, otputovao je u ponedeljak iz Buenos Ajresa za Hag, potvrdile su argentinske vlasti. Milan Lukich (38) je, po hapssenju 8. avgusta 2005. godine u Buenos Ajresu, izjavio pred argentinskim sudom da prihvata da bude izruccen sudu u Hagu.
On je optuzzen za likvidacije, progon, ubistva i nehumano postupanje na prostoru Vissegrada, na jugoistoku BiH, u periodu od maja 1992. do oktobra 1994. Optuzznica obuhvata pet pojedinaccnih ubistava, od kojih su dva, prema navodima hasskog Tuzzilasstva, bila izuzetno surova. Lukicha je Okruzzni sud u Beogradu osudio 15. jula ove godine na 20 godina zatvora zbog otmice i ubistva 16 gradjana muslimanske nacionalnosti iz Sjeverina 1992. godine.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Novinarstvom se bavi od 1985. godine, najpre u beogradskom nedeljniku "NIN". Od 1987. godine komentator i voditelj u Prvom programu Radio Beograda. Od 1994. dopisnik RSE iz Beograda, a od 1999. radi u redakciji u Pragu.

XS
SM
MD
LG