Dostupni linkovi

Veličanstven doček za Jasmilu i "Zlatnog medvjeda"


U prvoj izjavi nakon susreta sa bosanskohercegovačkom javnošću. bh. redateljica Jasmila Žbanić, dobitnica Zlatnog medvjeda na Berlinskom festivalu, prepuna emocija rekla je kako je presretna zbog ovog postignutog uspjeha, te da će dugo pamtiti ovaj trenutak u svojoj karijeri. Jasmilu su svečano dočekli brojne kolege, prijatelji i novinari na sarajevskoj zračnoj luci:

“Jako sam sretna i to je sve što imam da kažem. Nadam se da će nekako ova dobra energija krenuti dalje i da će se sad još puno, puno stvari početi pomjerati u najboljem mogućem smislu, jer svi to, izgleda, imamo u nama, samo treba da oslobodimo. I hvala vam puno.”

Oduševljenje nisu krili i brojne kolege, kao i glumci filma “Grbavica”. Ovo je uspjeh za cijelu bh. kinematografiju, kaže djevojčica Luna Mijović, jedna od glavnih glumica filma “Grbavica”:

“Meni je najvažnije od svega, i da nismo dobili nagradu, da je film ostavio utisak na te neke ljude u Berlinu, na publiku i najvažnije mi je da ti ljudi, ustvari, saznaju šta se desilo - dobili mi nagradu ili ne dobili. Na kraju jesmo je dobili, što je još bolje, kao što je rekla Mirjana, šlag na torti.”

Film “Grbavica” počinje u kino-distrbuciju od 1. ožujaka na području cijele Bosne i Hercegovine. Za sada, Jasmila nije sigurna da će učestvovati na još nekim festivalima.
XS
SM
MD
LG