Dostupni linkovi

logo-print

BEC


Na dnevnom redu bicce naccelna pitanja decentralizacije, kao i prenos nadlezznosti na opsstine, kazao je Slobodan Samardzicc, cclan pregovaracckog tima Srbije. "Nass cilj je lokalna samouprava Srba na Kosovu", poruccio je Samardzzich, dodajucci da necce biti recci o formiranju 16 opsstina na Kosovu. Ssto se ticce platforme kosovskih Albanaca, Samardzzich je istakao da mu je taj tekst poznat. "On sazzima one ideje koje su bile na tragu UNMIK-ovog plana za lokalnu samoupravu. Na tom planu je radjeno godinu dana, zavrssilo se pilot projektom i potpunim neuspehom", kazao je on. Samardzzich je istakao da novi plan kosovskih Albanaca sadrzzi neke nove ideje, ali da nema velikih prodora, i izrazio uverenje da su argumenti na strani srpske delegacije. On je rekao da ne occekuje konkretne rezultate sastanka u Beccu.
Osim Samardzzicha, delegaciju Srbije na tom skupu zastupaju predstavnici Srba sa Kosova Marko Jakssich, Milorad Todorovich i Goran Bogdanovich, kao i savetnik predsednika Srbije Leon Kojen.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Novinarstvom se bavi od 1985. godine, najpre u beogradskom nedeljniku "NIN". Od 1987. godine komentator i voditelj u Prvom programu Radio Beograda. Od 1994. dopisnik RSE iz Beograda, a od 1999. radi u redakciji u Pragu.

XS
SM
MD
LG