Dostupni linkovi

Uvid u cjenovnik


Bez pripreme i plana, spontano odlučiti i krenuti u Torino nosi sobom opasnost da do hotelske sobe i ulaznica za takmičenje jako teško dodjete. I naravno nije jeftino. Za dvokrevetnu sobu s doručkom treba vam 400 eura, kaže Sergio, recepcioner u Grand hotelu Principi, objektu s četiri zvjezdice, smještenom u alpskom skijalištu Sestriere, gdje se i održava dosta takmičenja:

"Nažalost, upravo sam provjerio u par drugih hotela, sve je puno. Morate probati u nekom objektu izvan Sestriere."

U centru grada hoteli su takođe puni, ali nakon nekoliko telefonskih poziva iskrsnula je soba u hotelu Alexandria, četiri zvjezdice, centar grada:

"Ne nemamo ništa, ali... čekajte..Mogu vam dati sobu 14.,15. i 16. februara, samo tri dana. Nakon toga nemamo ništa slobodno. Cijena za dvoje - 180 eura, uključujući i doručak. Nije jeftino", kaže recepcioner Raffaele i inzistira na rijetkoj ponudi:

"I ovu sobu imamo samo zahvaljujući tome što je neko otkazao, inače nemamo ništa slobodno".

Nakon što ste si osigurali sobu, možete se posvetiti igrama samim, tj traženju ulaznica. Prije nego su otvorene, u petak, 10. februara, organizatori su izjavili kako je prodano svega 75 posto ulaznica. Preko vikenda su, međutim, ljudi u redovima stajali ne bi li se domogli barem ulaznica za trening u umjetničkom klizanju. Za biatlon, s druge strane, ulaznica ima i mogu se dobiti za 50 eura. Ući na hokejašku utakmicu, koje počinju u srijedu 15. februara biće teži zadatak, a cijena im je 150 eura. Za gledanje skijaških takmičenja morate izdvojiti 200 eura.

No, ima i nešto zašto vam novci ne trebaju – u centru Torina, na glavnom trgu Piazza Castello svakog se dana održava dodjela medalja, uz šta su organizirani i besplatni koncerti. Oni koji su samo došli osjetiti atmosferu olimpijskog grada mogu slušati Andrea Bocelli-ja, Duran Duran, Whitney Houston ili Lou Reed-a. I to besplatno.
XS
SM
MD
LG