Dostupni linkovi

PODGORICA


Ministar inostranih poslova Crne Gore Miodrag Vlahovic izjavio je da je zvanicna Podgorica opredijeljena za punu saradnju sa Haskim tribunalom i zalaze se da se pregovori Srbije i Crne Gore o stabilizaciji i pridruzivanju s Evropskom unijom ne suspenduju, vec da se nastave uz uslov da prije potpisivanja samog sporazuma sve preostale obaveze prema Haskom tribunalu budu ispunjene.

MEDVEDJA
Ministar za manjinska i ljudska prava Srbije i Crne Gore i predsjednik Nacionalnog savjeta za saradnju sa Haskim tribunalom Rasim Ljajic odbacio je tvrdnje da su akcije lociranja, hapsenja i izrucenja haskih otpuzenika fingirane. On je odbio da govori o detaljima izvjestaja Vojno obavjestajne agencije, naglasivsi da ce na predstojecem radnom sastanku sa glavnom tuziteljkom Haskog tribunala Karlom del Ponte biti uspostavljeni dalji modaliteti saradnje.
Portparol Tuzilastva Florans Artman hladno je reagovala na saopstenje sa sjednice Vrhovnog savjeta odbrane Srbije i Crne Gore u kojm se priznaje da je Vojska pruzala zastitu odbjeglom haskom optuzeniku Ratku Mladicu i naglasava da je nuzno utvrdjivanje krivicne odgovornosti bivsih vojnih lica koja su pomagala skrivanje bivseg komandanta snaga bosanskih Srba.
XS
SM
MD
LG