Dostupni linkovi

logo-print

ATLANTA


Udovica Martina Lutera Kinga, Koreta Skot King koja je posle ubistva supruga bila u prvim redovima borbe za rasnu jednakost u SAD, preminula je u utorak u 78. godini. Ona je u avgustu pretrpela mozzdani i srccani udar.
Martin Luter King je ubijen 4. aprila 1968. godine, na terasi motela u Memfisu, dok je pruzzao podrssku protestu radnika komunalnih sluzzbi. Odluccna u nameri da Amerikanci ne zaborave Martina Lutera Kinga i njegov san o drusstvu u kome boja kozze neche biti bitna, Koreta King osnovala je u Atlanti memorijal i forum u Centru za nenasilne socijalne promene "Martin Luter King Mladji". Tu se ccuvaju svi govori Martina Lutera Kinga.
Predsednik SAD Dzzordzz Buss ocenio je da je "trajni doprinos gospodje King slobodi i jednakosti uccinio Ameriku boljom i saosechajnijom nacijom".
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Novinarstvom se bavi od 1985. godine, najpre u beogradskom nedeljniku "NIN". Od 1987. godine komentator i voditelj u Prvom programu Radio Beograda. Od 1994. dopisnik RSE iz Beograda, a od 1999. radi u redakciji u Pragu.

XS
SM
MD
LG