Dostupni linkovi

logo-print

BECC


Medjunarodna agencija za atomsku energiju (IAEA) saopsstila je da su predstavnici Irana pokazali njenim inspektorima dokumente koji se odnose na izradu komponenata nuklearnog oruzzja. U poverljivom izvesstaju za Savet guvernera IAEA, opisuju se procedure vezane za proizvodnju komponenata nuklearnog naoruzzanja. Rojters i AP takodje navode da su njihovi reporteri imali uvid u taj dokument.
Ne navodi se da je Teheran zapocceo sam proces obogachivanja urana, ali da su u tom smeru pocceli radovi u postrojenju u Natancu.
Teheran nije dozvolio inspektorima IAEA da kopiraju dokument od 15 stranica "koji se odnose na proizvodnju komponenata nuklearnog naoruzzanja", iako im je dozvoljeno da ga proccitaju.
O tom izvesstaju che biti recci u ccetvrtak, na sastanku Saveta guvernera IAEA, koji je sazvan po hitnom postupku. Occekuje se, kako prenosi Rojters, da che Savet guvernera prijaviti Iran Savetu bezbednosti UN zbog neposstovanja dosadassnjih dogovora.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Novinarstvom se bavi od 1985. godine, najpre u beogradskom nedeljniku "NIN". Od 1987. godine komentator i voditelj u Prvom programu Radio Beograda. Od 1994. dopisnik RSE iz Beograda, a od 1999. radi u redakciji u Pragu.

XS
SM
MD
LG