Dostupni linkovi

BEOGRAD/LONDON


Britanski analiticcar za Balkan Tim Dzzuda ocenio je da Albanci iz Presseva, Bujanovca i Medvedje deklaracijom o teritorijalnoj i politicckoj autonomiji, s jedne strane podizzu glas kako ne bi bili zaboravljeni, a s druge rade u politicckom interesu Prisstine, trazzenjem da dobiju ista prava kao i Srbi na Kosovu.
On je rekao za BBC da u narednih godinu dana ne postoji opasnost od sukoba na jugu Srbije posle zavrsssetka pregovora o Kosovu, ako zahtevi albanskih lidera u te tri opsstine budu ignorisani, "jer bi to nanelo ogromnu sstetu ssirem albanskom cilju, a to je nezavisnost Kosova.", zakljuccio je britanski analiticcar.

PODGORICA
Pregovaracki tim crnogorske Vlade intenzivno se priprema za drugu rundu tehnickih pregovora o sporazumu o stabilizaciji i pridruzivanju i nema uticaj na aktere koji su duzni da ispune politicki kriterijum, a to je puna saradnja sa Hagom.
Ovo je agenciji MINA kazala crnogorski ministar za evropske integracije Gordana Ðurovic, povodom nagadjanja da pregovori mogu biti prekinuti zbog nesaradnje Beograda s Hagom .
“I Crna Gora ima pravo i zelju da bude u evropskom vozu. Ukoliko dodje do suspenzije pregovaranja opet cemo kasniti, ne svojom krivicom” naglasiola je Djuroviceva.
XS
SM
MD
LG