Dostupni linkovi

logo-print

TEHERAN


Iran je saopsstio da che u ponedeljak ukloniti peccate UN sa pojedinih istrazzivacckih i razvojnih nuklearnih odeljenja kako bi nastavio svoj nuklearni program, obustavljen pre dve godine.
Iran nije objavio koje delove planira da ponovo pokrene, a diplomate i analiticcari smatraju da su u pitanju laboratorijska istrazzivanja obogachivanja uranijuma i podessavanja pojedinih massina. "Istrazzivaccki i razvojni proces biche pod nadzorom IAEA i nema razloga za brigu", rekao je Reza Asefi, portparol iranskog ministarstva inostranih poslova.
Zvaniccnici Evropske Unije i SAD smatraju da najnovija najava, zajedno sa nastavkom rada na obogachivanju uranijuma u avgustu, ugrozzava diplomatsko ressenje za iranske nuklearne ambicije, i povechava moguchnost da Teheran bude prijavljen Savetu bezbednosti UN radi uvodjenja sankcija.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Novinarstvom se bavi od 1985. godine, najpre u beogradskom nedeljniku "NIN". Od 1987. godine komentator i voditelj u Prvom programu Radio Beograda. Od 1994. dopisnik RSE iz Beograda, a od 1999. radi u redakciji u Pragu.

XS
SM
MD
LG