Dostupni linkovi

BRATUNAC


Predsednik Srbije Boris Tadić posetio je selo Kravicu kod Bratunca na krajnjem istoku Bosne i Hercegovine gde je prisustvovao komemoraciji Srbima kojih je 49-otoro ubijeno u tom selu na pravoslavni Božić 1993.
Za napad na to i na još 12 sela oko Bratunca u Hagu je optužen Naser Orić, zapovednik jedinica Armije Bosne i Hercegovine u Srebrenici.
Predsednik Srbije je letos nakon kritika iz Srbije i Republike Srpske što je prvi put prisustvovao u Srebrenici komemoraciji hiljadama Bošnjaka koje su pobile snage Ratka Mladića, rekao da će prisustvovati i komemoraciji Srbima pobijenim u Kravici.
Komemoraciji su prisustvovali i predsednik Republike Srpske Dragan Čavić i ministar spoljnih poslova Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić. Predsednik Čavić je izrazio nezadovoljstvo što komemoraciji nisu prisustvovali međunarodni ni predstavnici u Bosni i Hercegovini ni predstavnici bošnjačkog i hrvatskog naroda pri čemu je rekao da "posebno" pominje pripadnike bošnjačkog naroda "iz čijih su redova bili zločinci".
XS
SM
MD
LG