Dostupni linkovi

Badnjak u Hrvatskoj


HDZ-ov predsjednik Sabora Vladimir Šeks, predsjednik Vlade Ivo Sanader i bivši premijer i predsjednik oporbenih socijaldemokrata Ivica Račan, na božićnom domjenku Srpskog narodnog vijeća, dokaz da su u Hrvatskoj međuetničke tenzije prevladane, ili da su mogući prijevremeni parlamentarni izbori? Kako god bilo, domjenak je protekao u znaku obljetnice rođenja velikog hrvatskog i svjetskog znanstvenika Nikole Tesle. Premijer Ivo Sanader:

„Nitko bolje nije okarakterizirao upravo to pitanje Srba u Hrvatskoj kao što je to učinio Nikola Tesla, rekavši tu zaista povijesnu rečenicu da je ponosan na svoj srpski rod i na svoju hrvatsku domovinu. Mislim da je time kazao sve. Mi smo ponosni zbog toga što je Nikola Tesla veliki hrvatski i veliki svjetski znanstvenik, koji će danas, u ovoj godini, uz Mozarta, biti sigurno jedan od onih čije će se ime najviše spominjati u svijetu.“

Srpsko narodno vijeće je prigodne medalje s Teslinim likom uručilo Sanaderu, Šeksu, zagrebačkom socijaldemokratskom gradonačelniku Milanu Bandiću i predsjedniku HHO-a Žarku Puhovskom.
XS
SM
MD
LG