Dostupni linkovi

U dogovoru sa SAD Skupština o demarkaciji sa Crnom Gorom sledeće nedelje


Hoyt Brian Yee, zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara razgovarao je sa predsednikom Skupštine Kosova Kadri Veseljijem
Hoyt Brian Yee, zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara razgovarao je sa predsednikom Skupštine Kosova Kadri Veseljijem

Skupština Kosova je danas najavila da će iduće nedelje razmotriti zakon o ratifikaciji sporazuma o demarkaciji granice Kosova i Crne Gore.

Dogovor o tome postigi su u telefonskom razgovoru predsednik Skupštine Kosova Kadri Veselji i zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara Hojt Brajan Ji (Hoyt Brian Yee).

Dvojica zvaničnika su razmotrila aktuelna kretanja na Kosovu i saradnju.

"Američki diplomata čestitao je Veseljiu zbog liderstva koje je pokazao prilikom donošenja odluka, s posebnim akcentom na parnerstvu da se Bezbednosne snage Kosova pretvore u vojsku, u koordinaciji sa Sjedinjenim američkim državama", navodi se u saopštenju.

Predsednik Veselji je tokom razgovarao rekao da "institucije Kosova treba da donesu velike odluke, jer u suprotnom, gube smisao postojanja".

Veselji i Hojt Brajan Ji su razgovarali i o reformama u pravosuđu, koje treba da se nastave i da sve institucije treba da se angažuju da bi one bile uspešne.

Zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara je najavio da će vrlo brzo posetiti Kosovo, saopštila je Skupština.

Americki zvaničnik je takođe je razgovarao i sa premijerom Isom Mustafom.

XS
SM
MD
LG