Dostupni linkovi

Izetbegović sa predstavnicima udruženja o odbijanju revizije


Bakir Izetbegović
Bakir Izetbegović

Bošnjački član Predsedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović razgovarao je danas sa predstavnicima 26 udruženja žrtava rata, o odbijanju zahteva za reviziju presude Međunarodnog suda pravde po tužbi BiH protiv Srbije za genocid, saopštilo je Predsedništvo BiH, prenosi Beta.

Kako je saopšteno, Izetbegović je detaljno informisao predstavnike udruženja žrtava o aktivnostima agenta, domaćeg i međunarodnog pravnog tima, ali i drugih nadležnih organa i institucija Bosne i Hercegovine na pripremi zahteva za reviziju.

Bošnjački član Predsedništva je, navodi se u saopštenju, rekao da se radilo o "kompleksnom poduhvatu koji je kvalitetno izneo tim vrhunskih pravnih stručnjaka", te da je razgovarano i o "budućim aktivnostima na implementaciji presude Međunarodnog suda pravde iz 2007. godine".

Predstavnici udruženja zahvalili su Izetbegoviću, bivšem agentu BiH pred MSP Sakibu Softiću i pravnim timovima za, kako je navedeno, sve što su učinili u pokušaju da pokrenu reviziju, istakavši da odbijanje revizije doživljavaju kao svojevrsni "embargo na pravdu".

U saopštenju je navedeno da je Izetbegović istakao da u masi reakcija prisutnih u javnosti, podršku žrtava smatra najvažnijom.

"Svi prisutni su bili saglasni u osudi pokušaja da se odbijanje zahteva za reviziju od MSP iskoristi u političke svrhe, što predstavlja najgrublju uvredu žrtava rata", piše u saopštenju.

XS
SM
MD
LG