Dostupni linkovi

Halid Genjac privremeno generalni sekretar SDA


Halid Genjac, novi privremeni genealni sekretar SDA
Halid Genjac, novi privremeni genealni sekretar SDA

Nakon što je prethodne sedmice uhapšen, generalni sekretar Stranke demokratske akcije Amir Zukić dobio je privremenu zamjenu na ovoj funkciji, do okončanja slučaja u kojem je Zukić uhapšen.

To je odlučilo čelništvo SDA, te će ovu funkciju u odsustvu Amira Zukića obnašati Halid Genjac, trenutni predsjednik Glavnog odbora stranke.

Ovu informaciju za Radiosarajevo.ba potvrdili su iz Službe za odnose s javnošću SDA, gdje su kazali da će "privremeno političke i organizacijske poslove, koji proizlaze iz funkcije generalnog sekretara SDA, obnašati Halid Genjac, dok će materijalno-finansijsko poslovanje obavljati stručna služba koja je stalno zaposlena u Centrali SDA".

Generalni sekretar stranke Amir Zukić i njegov vozač Seid Fazlagić uhapšeni su u petak, 17. februara u okviru policijske akcije "Bosna".

U ovom slučaju Tužilaštvo Kantona Sarajevo tereti Zukića da je, s nekoliko ranije uhapšenih u ovoj akciji, organiziovao grupu koja je zapošljavala treća lica u javnim poduzećima, zdravstvenim i visokoškolskim ustanovama u Federaciji BiH, tako što su zahtijevali i primali novac ili druge oblike koristi.

Nakon hapšenja, a na prijedlog Tužilaštva KS-a, Zukiću i Fazlagiću Općinski sud u Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor.

Ranije su u okviru akcije "Bosna", 26. augusta 2016. godine, uhapšeni izvršni direktor Elektroprivrede BiH za distribuciju Esed Džananović, Safet Bibić, Nedžat Trako, Ramiz Karavdi i Senad Trako.

XS
SM
MD
LG