Dostupni linkovi

Nigerijska vojska oslobodila 1.800 civila od Boko Harama


Žena potpredsednika Nigerije Jemija Osinbajoa, Dolapo, grli jednu od oslobođenih devojaka, ilustrativna fotografija
Žena potpredsednika Nigerije Jemija Osinbajoa, Dolapo, grli jednu od oslobođenih devojaka, ilustrativna fotografija

Nigerijska vojska je oslobodila 1.800 civila od ekstremističke grupe Boko Haram i zarobila više od 500 pripadnika te grupe proteklih nedelju dana u šumi Sambisa, uporištu ekstremista na severoistoku zemlje, rekao je danas jedan visoki vojni zvaničnik.

Vojska sprovodi operacije u šumi Sambisa koja se prostire na više od 1.300 kvadratnih kilometara u državi Borno, gde su borci te grupe pobegli posle vojnih poraza.

"U operacijama u periodu od 14. do 21. decembra 2015. ukupno 1.880 civila spaseno je u enklavama Boko Harama", rekao je general Leo Irabor u saopštenju izdatom posle konferencije za štampu u glavnom gradu države Borno Majduguriju.

On je rekao da se operacije nastavljaju u okviru kampanje koje je vojska pokrenula prošle godine da bi izbacila ekstremiste iz te oblasti.

General je rekao da je i više stotine pobunjenika zarobljeno. ;On je naveo da je 565 ;"terorista Boko Harama" uhapšeno a da se njih 19 predalo vojsci. Dodao je i da je ;uhapšeno sedam osumnjičenih za otmice i 37 stranaca. ;

Pripadnici Boko Harama izveli su brojne otmice medju kojima i 200 srednjoškolki iz mesta Čibok, aprila 2014. godine.

XS
SM
MD
LG