Dostupni linkovi

Vojni penzioneri podržali protest vojnika i policajaca


Udruženje sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije podržalo je danas najavljeni protesta Vojnog i Policijskog sindikata Srbije u nedelju ispred zgrade Vlade i pozvalo sve vojne penzionere i društveno odgovorno gradjane da prisustvuju tom skupu, za koji su ocenili da je zakonit i opravdan.

"Uputimo apel onima koji sada vrše vlast u Srbiji da je poslednji trenutak da prekinu urušavanje sistema odbrane i bezbednosti Srbije", navodi se u saopštenju.

To udruženje je ocenilo da su zahtevi koje su sindikati dostavili nadležnim ministrima i Vladi Srbije opravdani, legalni i moralni i da su u funkciji obezbedjenja dostojanstva i jačanja sistema odbrane i bezbednosti.

"Osudjujemo pokušaje manipulacija i netačnog prikazivanja standarda pripadnika Vojske Srbije. Niko kao penzionisana vojna lica ne poznaje i ne razume sve mere koje su sprovodene na urušavanju sistema odbrane i uništenju Vojske Srbije", dodaje se u saopštenju.

Vojni sindikat Srbije i Policijski sindikat Srbije najavili su da će u nedelju, 11. decembra, ispred zgrade Vlade Srbije u Beogradu održati protest sa kojeg će ukazati na težak ekonomski i socijalni položaj pripadnika snaga bezbednosti i na loše stanje sistema.

Početak protesta zakazan je za nedelju simbolično u minut do 12.

XS
SM
MD
LG