Dostupni linkovi

Mihajlovićeva u Srebrenici: Realizovaćemo sve najavljene projekte


Škola u Srebrenici
Škola u Srebrenici

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas u Srebrenici da će Srbija pomoći ovom mestu i realizovati ranije najavljene projekte u Srebrenici.

Mihajlovićeva je, zajedno sa novoizabranim načelnikom Srebrenice Mladenom Grujičićem, posetila lokaciju na kojoj treba da se gradi vrtić sredstvima koja je Vlada Srbije obezbedila kao pomoć ovoj opštini.

Najavljeno je da će do kraja marta biti obezbeđene građevinske dozvole za izgradnju obdaništa i rekonstrukciju glavne saobraćajnice kroz Srebrenicu, a da će radovi početi početkom aprila.

Potpredsednica Vlade Srbije je rekla da je Srbija izdvojila pet miliona evra za ulaganja u Srebrenici, odnosno dva miliona u gotovom novcu i tri miliona kroz infrastrukturne projekte.

"Mnoge grupe su dogovarale projekte u proteklih godinu dana i danas sam ovde da vidim gde će se graditi obdanište. Krajem marta ili početkom aprila izvođač će krenuti s radovima. Gradnja saobraćajnice će takođe krenuti iduće godine", rekla je Mihajlovićeva novinarima.Ona je naglasila da je Srbija uz Srebrenicu i Republiku Srpsku.

"Ovo je dokaz naše saradnje. Bez stabilnosti u Srebrenici, Republici Srpskoj, odnosno u BiH i Srbiji, nema stabilnosti celog regiona", istakla je ona.

Prema njenim rečima, Srbija i BiH su "pokazale kako mogu rušiti, ali da se sada pokazuje kako se može i graditi zajedno".

"Srbija je stala iza nas i građani Srebrenice mogu računati na svaku vrstu pomoći. Mi treba da izađemo i sa konkretnim predlozima, a Srbija se neće oglušiti na naše predloge. Ovaj narod ima na koga da računa. Biće bolji život za sve, a mi ćemo uraditi sve što je na nama kako bi brže realizovali planove", kazao je načelnik Srebrenice Mladen Grujičić.

Osim izgradnje obdaništa i rekonstrukcije glavne saobraćajnice, predviđeno je da se sredstvima Srbije od tri miliona evra, koliko je namijenjeno za projekte, finansira i izgradnja mosta preko zaliva akumulacionog Perućačkog jezera.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić je na investiciono-razvojnoj konferenciji u Srebrenici početkom novembra 2015. godine obećao pet miliona evra pomoći ovoj opštini.

Dva miliona evra uplaćena su odmah u budžet Srebrenice, dok je ostatak od tri miliona evra namenjen za realizaciju nekoliko projekata.

XS
SM
MD
LG