Dostupni linkovi

Kragujevac: Gradonačelnik izbegao susret sa zaštitnikom građana


Radomir Nikolić
Radomir Nikolić

Zaštitnik građana Saša Janković održao je večeras u Kragujevcu tribinu "Prava građana u Srbiji – na papiru i u stvarnosti", ali se nije sastao sa gradonačelnikom Radomirom Nikolićem.

On je objasnio da su mu iz lokalne administracije u Kragujevcu ponudili sastanak sa članicom Gradskog veća za zdravstvo u Medija centru Šumadija sajma, ali je on odgovorio da se u Medija centru sreće sa novinarima i građanima, a sa predstavnicima vlasti u institucijama.

"Običaj je da, kada idemo u bilo koji grad, domaćin bude predsednik grada ili opštine i to je prva adresa kojoj se obraćamo. Gradonačelnik i drugi najviši gradski funkcioneri u Kragujevcu su imali preče obaveze", rekao je Janković.

On je kazao da uvek ima tema za razgovor sa predstavnicima gradske vlasti, navodeći da u ovom trenutku ima 60 postupaka vezanih za pritužbe građana Kragujevca na rad gradskih vlasti i da uvek postoji način da se zaštitnik građana angažuje i pomogne u odnosu gradske vlasti sa republičkim organima gde zastane.

Prvobitno je planirano da zaštitnik građana govori na tribini koja je trebalo da se održi u sali Skupštine grada Kragujevca ali je, kako RSE saznaje, nakon apela sto intelektualaca za Jankovićevu kandidaturu za predsednika Srbije, lokalna vlast odlučila da se tribina održi u Medija centru Šumadija sajma na periferiji grada.

Gradonačelnik Kragujevca je Radomir Nikolić, sin predsednika Srbije Tomislava Nikolića.

Ombudsman je potvrdio da se danas u Kragujevcu sreo sa višim javnim tužiocem i načelnikom Policijske uprave u Kragujevcu i njegovim saradnicima.

"Verujem da će mnoge stvari o kojima smo pričali pomoći i njima i meni da građanima izađemo u susret, ali nažalost, gradska vlast nije bila raspoložena za institucionalnu saradnju", rekao je Janković.

XS
SM
MD
LG