Dostupni linkovi

Policija Brčko distrikta u Maoči pronašla oružje i municiju


Gornja Maoča
Gornja Maoča

Policija Brčko distrikta je kod muškarca inicijala I.K. (1964) iz Maoče pronašla oružje i municiju za koju je utvrđeno da je ilegalno posjeduje, potvrdio je glasnogovornik Policije Brčko distrikta Halid Emkić.

Nakon operativnih informacija prikupljenih od građana, policija je utvrdila da navedeni muškarac nastanjen u mjestu Maoča, ilegalno posjeduje oružje i municiju.

"Na osnovu naredbe Osnovnog suda Brčko distrikta Bosne i Hercegovine i pod nadzorom Tužilaštva Brčko distrikta BiH pretreseni su kuća i stambeni objekat koje koristi navedeni muškarac u mjestu Maoča", kazao je Emkić.

Prilikom pretresa, pronađene su i oduzete tri puške automatska puška, lovački karabin, i puška M48, skraćena cijev te više od 800 komada puščane municije, različitog kalibra.

Zbog osnova sumnje da je I.K počinio krivično djelo "Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih tvari" iz člana 365. Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH, Policija Brčko distrikta BiH će protiv njega podnijeti izvještaj Tužilaštvu Brčko distrikta BiH zboh daljeg krivično-pravnog procesuiranja.

XS
SM
MD
LG