Dostupni linkovi

Crnogorska policija uhapsila dvojicu državaljana Srbije, nađeno oružje


Hapšenja crnogorske policije, arhivski snimak
Hapšenja crnogorske policije, arhivski snimak

Crnogorska policija uhapsila je u Baru dvojicu državljana Srbije, Radislava Rankovića (74) i Slađana Rankovića (31) i u stanu u Sutomoru koji su koristili pronašla oružje i municiju.

U garaži stana u Sutomoru, kako je prenio podgorički Portalanalitika, nađene su dvije detonatorske kapsule, pet inicijalnih upaljača, 20 električnih detonatsorskih kapsula, 325 grama eksploziva TNT, 2.981 gram privrednog eksploziva, jedna ručna bomba i 15 metaka kalibra 7,9 milimetara.

U spavaćpoj sobi koju je koristio Slađan Ranković pronađen je pištolj marke "Broving" sa okvirom bez municije, u ilegalnom posjedu.

Radislav i Slađan Ranković, rodom iz Valjeva, privedeni su zbog sumnje da su počinili krivična djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Oduzeti eksploziv, eksplozivne materije, sredstva za aktiviranje eksploziva, municija i pištolj će biti upućeni Forenzičkom centru radi vještačenja.

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) danas su na području Foče uhapsili jednu osobu, zbog sumnje da je švercovala oružje i vojnu opremu u Crnu Goru. U istom saopštenju se navodi i da su na području Crne Gore, policijski službenici MUP-a Crne Gore izvršili pretrese objekata i pozvali više osoba u svojstvu osumnjičenih.

XS
SM
MD
LG