Dostupni linkovi

Tramp obećava da će biti predsednik svih Amerikanaca

Kandidat republikanaca Donald Tramp pobedio je na izborima za 45. predsednika Sjedinjenih Američkih Država. Tramp je dobio većinu u većini ključnih država, uključujući Floridu i Ohajo, dok je u Virdžiniji i Koloradu pobedila Klinton.

  • Republikanski kandidat Donald Tramp osvojio je 276 elektorskih glasova koji su mu omogućili izbornu pobedu na predsedničkim izborima u SAD;

  • U prvom javnom obraćanju nakon izborne pobede Donald Tramp poručio da će "obnoviti naciju i američki san". "Sada je vreme da se ujedinimo kao jedan, jedinstven narod", poručio je Tramp.

  • Donald Tramp rekao da mu je Hilari Klinton ​čestitala izbornu pobedu preko telefona;

  • Republikanci će zadržati većinu i u Senatu i u Predstavničkom domu.
18:44 8.11.2016.

Predsednički izbori u SAD počeli su u Diksvil Noču u Nju Hempširu, gde je demokratska kandidatkinja Hilari Klinton osvojila vođstvo od 4:2 u odnosu na republikanskog rivala Donalda Trampa.

18:48 8.11.2016.

Klinton: Za jaču, pravedniju i bolju Ameriku

Kandidatkinja Demokratske stranke Hilari Kolinton pozvala je građane da glasaju za jaču, pravedniju i bolju Ameriku:

"To je izbor koji predstavlja suštinu onoga što smo mi Amerikanci. Ono što sam videla i ono što sada vidim je neka vrsta potencijala i radosti. Prijatelji, ako se zajedno potrudimo, nema razloga da najbolji dani Amerike ne budu ispred nas", kazala je Klintonova.

18:50 8.11.2016.

Tramp: Učinićemo Ameriku ponovo jakom i bezbednom​

Kandidat Republikanske stranke Donald Tramp je tokom svog poslednjeg obraćanje rekao svojim pristalicama da imaju "veličanstvenu priliku da pobede korumpirani sistem".

"Zajedno ćemo učiniti Ameriku uspešnom ponovo. Učinićemo Ameriku ponovo jakom i bezbednom. I učinićemo Ameriku ponovo velikom", poručio je Tramp.

18:52 8.11.2016.

Video: Kako se bira predsednik SAD

Američki izbori: Kako se ulazi u Belu kuću?
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:01:51 0:00

Učitajte više sadržaja...

XS
SM
MD
LG