Dostupni linkovi

Lange-Marković: Izborni proces u CG efektniji nego do sada


Dirk Lange, šef odjeljenjja za Crnu Goru u direktoratu za proširenje EU
Dirk Lange, šef odjeljenjja za Crnu Goru u direktoratu za proširenje EU

Sprovođenje izbornih procedura na parlamentarnim izborima 16. oktobra bilo je efektnije nego do sada, a izvještaji velikog broja posmatrača daju za pravo da se pozitivno ocijeni izborni proces, kazao je šef Odjeljenja za Crnu Goru u Direktoratu Evropske komisije za politiku proširenja Dirk Lange.

Langea su, u razgovoru sa potpredsjednikom Vlade Duškom Markovićem, interesovali ostvareni rezultati u oblasti vladavine prava.

Kako se navodi u saopštenju, razgovaralo se i o kapacitetima i osposobljenosti institucija za sprovođenje izbornog procesa u svjetlu upravo održanih parlamentarnih izbora.

Marković je konstatovao napredak u radu institucija za sprovođenje izbornog procesa.

"Osnovni zadatak ovih organa bio je da stvorimo uslove za slobodne i demokratske izbore, a moja ocjena je da postoji neophodni kapacitet u tim institucijama“, istakao je Marković.

"Lange se složio da je sprovođenje izbornih procedura bilo efektnije nego do sada, te da izvještaji velikog broja posmatrača daju za pravo da se pozitivno ocijeni izborni proces", navodi se u saopštenju objavljenom nakon sastanka.

Marković je ponovio da se očekuje skoro formiranje nove vlasti za koju postoji stabilna politička većina.

XS
SM
MD
LG