Dostupni linkovi

Stotine ljudi u Južnoj Koreji tužile Samsung


Telefon "galaksi nout 7" dva puta je povučen sa tržišta zbog problema sa pregrijavanjem i zapaljivanjem
Telefon "galaksi nout 7" dva puta je povučen sa tržišta zbog problema sa pregrijavanjem i zapaljivanjem

Više od 500 vlasnika telefona "nout 7" tužilo je kompaniju "Samsung" u Južnoj Koreji zbog kvara na aparatu usljed kojeg se uređaj pregrijavao i zapalio u nekoliko slučajeva.

Advokat Piter Jang-Jil Ko rekao je da 527 lica traži nadoknadu od "Samsunga" zbog troškova koje su imali kada su se vraćali u radnje da zamijene svoje telefone, usljed izgubljenog vremena dok su prebacivali podatke i zbog psihološke štete nastale korišćenjem opasnog proizvoda.

Jedan podnosilac tužbe tvrdi da je izgubio hiljade slika sa porodičnog odmora, a drugi se vozio osam časova do radnje da bi vratio telefon.

Oni traže inicijalnu nadoknadu od 500.000 vona /442 dolara/ po osobi, a kasnije bi mogli da traže i više, prenio je AP.

Telefon "galaksi nout 7" dva puta je povučen sa tržišta zbog problema sa pregrijavanjem i zapaljivanjem, a "Samsung" je odlučio da ga potpuno povuče iz upotrebe i obustavi proizvodnju.

Kompanija je kupcima tog uređaja ponudila bilo koji drugi "Samsungov" telefon uz plaćanje razlike u cijeni ili potpun povraćaj novca.

Samsung je pripremio i program unapređenja za kupce "nouta 7", koji sada mogu da dobiju "galaksi S7", a potom ga zamijene za "S8" ili "nout 8" uz plaćanje polovine cijene tog uređaja kada se oni pojave na tržištu i vraćanje zamjenskog aparata.

XS
SM
MD
LG