Dostupni linkovi

Najskuplja kampanja za izbore u Crnoj Gori


Ilustrativna fotografija
Ilustrativna fotografija

Kampanja za ove parlamentarne izbore u Crnoj Gori je jedna od najskupljih do sada, saopštili su iz centra za demokratsku tranziciju (CDT) u petak.

U analizi se navodi da su pored novca koji su partije dobile iz budžeta, za finansiranje ove kampanje prikupile i tri puta više novca iz privatnih izvora nego za izbore 2012. godine.

Predsjednica CDT-a, Milica Kovačević kazala je kako je očigledno da partije ne štede novac ni za reklame na televizijama i u štampanim medijima, kojih je skoro tri puta više nego prije čeitiri godine.

„CDT od raspisivanja izbora prati finansiranje izbornih kampanja političkih subjekata. Pored toga što pratimo kako ispunjavaju svoje obaveze izvještavanja prema Agenciji za sprječavanje korupcije (ASK), u saradnji sa Arhimedom smo sproveli i monitoring plaćenog oglašavanja partija na komercijalnim televizijama i u štampanim medijima“, kazala je ona.

CDT je monitoringom medija utvrdio da su partije do 12. oktobra samo na oglašavanje na komercijalnim televizijama i štampanim medijima potrošile oko milion i po eura.

XS
SM
MD
LG