Dostupni linkovi

Vojna vežba Srbije i Rusije u Batajnici

Na aerodromu Batajnica kod Beograda u toku je letno-taktička vežba pripadnika vojski Srbije i Rusije "BARS 2016" koja će trajati do 15. oktobra.

Piloti iz Rusije obučavaju srpske pilote različitim taktikama letenja na avionima i helikopterima kojima raspolaže Vojska Srbije. Ruski piloti su u Srbiju došli bez svoje opreme.

Na vežbi "Kontrola i zaštita vazdušnog prostora i borbeno traganje i spasavanje", učestvuju lovačka avijacija i helikopterske jedinice Ratnog vazduhoplovstva i Protivvazduhoplovne odbrane (PVO) Vojske Srbije i 19 pripadnika Vazdušno-kosmičkih snaga Ruske Federacije.

Piloti oružanih snaga Ruske Federacije i Vojske Srbije realizovaće letačke zadatke u sastavu mešovitih posada prevashodno na avionima MiG-29 i helikopterima Mi-17 V5..

Slika 16x9

Milan Nešić

Reporter i novinar beogradskog biroa Radija Slobodna Evropa od septembra 2012. do februara 2019. Uređivao i vodio dnevne radijske informativne emisije. Sa terena izveštavao o razornim poplavama koje su pogodile Srbiju proleća i jeseni 2014. godine, u saradnji sa kolegama uradio desetine reportaža sa balkanske migrantske rute, kako iz Srbije, tako i iz Mađarske i Makedonije. Bavio se dnevno-političkim, ekonomskim, društvenim i temama iz oblasti evrointegracija Srbije. Kada se ne bavi najvećom strašću, novinarstvom, uživa sa svojim timom - Aleksom i Dušicom.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG