Dostupni linkovi

Menadžement Trepče Sever: Odluke bez dogovora su ništavne


Rudnik Trepča
Rudnik Trepča

Menadžement Trepče Sever u saopštenju kojemje danas dostavljeno medijima na konferenciji u prostorijama kombinata, navodi da svako donošenje odluka po pitanju pravnog statusa Trepče, bez dogovora, smatraju ništavnim i nesprovodivim na teritoriji četiri opštine na severnom Kosovu i da ono što je "bolnije od svakog zakona" je način na koji je pripreman i sproveden.

U saopštenju se kaže da je Vlada Kosova pokazala da za nju srpska zajednica ne postoji i da su svi Srbi poniženi i diskriminisani, te da je poslata poruka da ne postoji ni zaposleni i menadžment Trepče, a ni srpska zajednica na Kosovu.

U saopštenju se kaže da je teško predvideti buduće događaje, ali da će menadžment sa sindikatom "dokle god je to moguće" nastaviti sa redovnim proizvodnim aktivnostima, a u međuvremenu pokušati da pronađe izlaz iz nametnute situacije.

Dimkić je rekao da je zahvaljujući proizvodnim rezultatima koje je prikazao na konferenciji, postali likvidna i solventna firma sa redovnim plaćanjima svih usluga i naknada zaposlenima. Kaže da menadžment i sindikat nisu spremni na "samouništenje", te da je zato zakon neprimenjiv.

Nedvosmislne poruka i zvaničnog Beograda i javnosti Srbije je da jednostrani potezi "poput ovoga koje je Priština povukla sinoć ne vode rešenjima već komplilkovanju situacije i stvaranju dodatnih problema", rekao je u Zvečanu Dušan Kozarev, zamenik Marka Đurića, direktora Kancelarije za Kosovo.

Dodaje da Vlada Srbije i Srbija u celini smatraju Trepču imovinom Srbije i da radnici Trepče ne treba da brinu oko privrženosti države i Vlade Srbije traženju mirnog i održivog rešenja za situaciju u "koju su dovedeni ne svojom voljom".

XS
SM
MD
LG