Dostupni linkovi

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore neće potpisati birački spisak


Goran Danilović
Goran Danilović

Crnogorski ministar unutrašnjih poslova i predstavnik opozicije u Vladi izbornog povjerenja Goran Danilović izjavio je da neće potpisati birački spisak za poslaničke izbore zakazane za 16. oktobar.

"Tuđe namjerne brljotine neću potpisati", rekao je Danilović na predizbornom skupu opozicione koalicije "Ključ" u Plužinama.

On je kazao da birački spisak može potpisati potpredsjednik Vlade Duško Marković, za koga je kazao da "ovih dana i ionako drži predavanja" o tome šta ministar unutrašnjih poslova mora, a šta ne mora da radi.

Danilović je rekao da ima "jedan veliki i ključni razlog" zašto neće potpisati rješenje o biračkom spisku. Zakonodavac je, po njegovom objašnjenju, prostom većinom, omogućio da se za više od 100.000 ljudi izmijene biračka mjesta.

"To nismo mogli da promijenimo, ali smo sve uradili da obavijestimo nedužne ljude. Sve što je u našoj moći. Ministarstvo će završiti svaku svoju obavezu, radićemo 24 sata dnevno, ali rješenja s mojim potpisom neće biti", rekao je Danilović.

Potpredsjednik Vlade Duško Marković ranije je rekao da Danilović, po zakonu, mora potpisati birački spisak, za koji je kazao da je jedan od najsređenijih biračkih spiskova u širem regionu.

Opoziciona koalicija Demokratski front je ranije saopštila da će Danilovića smatrati "izdajnikom" ako potpiše birački spisak.

XS
SM
MD
LG