Dostupni linkovi

Tramp: Legalno sam koristio poreske zakone


Ni potvrda ni negacija navoda njujorškog lista: Donald Tramp
Ni potvrda ni negacija navoda njujorškog lista: Donald Tramp

Republikanski kandidat za predsednika SAD Donald Tramp priznao je danas da je legalno koristio poreske zakone za sopstvenu dobit, ali je američkim glasačima poručio da "sada radi za njih", javlja AP.

Tramp je u Koloradu rekao da je u privatnom biznisu "brilijantno koristio te zakone da plati što manji porez koliko je to legalno bilo moguće" u burnom ekonomskom periodu.

"Sada radim za vas. Ne radim za Trampa", poručio je Tramp glasačima, dodavši da namerava da svoje iskustvo sa poreskim zakonima iskoristi da "popravi" kompleksnost zakona.

Tramp je to rekao nakon što je "Njujork tajms" objavio članak u kojem navodi da je on 1995. godine prijavio gubitke svojih kompanija od čak 916 miliona dolara, što mu je omogućilo da legalno izbegne plaćanje poreza tokom narednih 18 godina.

Tramp nije ni potvrdio, niti negirao navode njujorškog lista.

Republikanski predsednički kandidat je danas rekao i da "ljudi poput Hilari Klinton" nisu doprineli "ni jednim jedinim dolarom" američkoj ekonomiji.

On je naveo i da oni koji rade u vladi, uključujući njegovu demokratsku protivkandidatkinju, ne mogu da razumeju šta znači "izaći iz ekonomske depresije", prenela je američka agencija.

XS
SM
MD
LG