Dostupni linkovi

Mladićevim advokatima dozvoljena žalba


Ratko Mladić
Ratko Mladić

Tročlano veće Haškog tribunala dozvolilo je danas odbrani generala Ratka Mladića da podnese žalbu na odluku veća kojom je odbijena tvrdnja odbrane da je suđenje Mladiću nepravedno.

U odluci o zahtevu odbrane za ponovno razmatranje odluke ili odobrenja za žalbu, koju je danas objavio Haški tribunal, navodi se da je tročlano veće odbilo zahtev odbrane za preispitivanje odluke, ali je dozvolilo odbrani da podnese žalbu o kojoj će odlučivati Apelaciono veće.

Odbrana je ranije tvrdila da je pravo na pravično suđenje povređeno time što su isti pravni pomoćnici sudija u procesu protiv prvog predsednika Republike Srpske Radovana Karadžića učestvovali i u procesu protiv Mladića.

Raspravno veće je ranije odlukom odbacilo tvrdnju odbrane da je suđenje Mladiću nepravedno, naglašavajući da odluke i presudu ne donose pravni pomoćnici nego sudije.

Odbrani je takođe dozvoljeno da prekorači limit reči koje strane imaju pravo upotrebiti u završnom podnesku, imajući na umu vreme koje je odbrana imala na raspolaganju za pripremu završnog podneska.

XS
SM
MD
LG