Dostupni linkovi

Tusk očekuje da je veliko finale CG puta u EU blizu


Donald Tusk, predsjednik Evropskog savjeta
Donald Tusk, predsjednik Evropskog savjeta

Veliko finale evropskog puta Crne Gore je blizu, kazao je predsjednik Evropskog savjeta Donald Tusk i naglasio da je Crna Gora najbolje pripremljena zemlja među kandidatima u integracionom procesu koji je veoma zahtjevan.

Tusku je danas akreditivna pisma predao novi šef Misije Crne Gore pri Evropskoj uniji Bojan Šarkić.

Kako je saopšteno iz Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija, Šarkić i Tusk su razmijenili mišljenja o evropskoj perspektivi Crne Gore i njenom napretku u integracijama.

"Ambasador Šarkić je izrazio posebnu zahvalnost predsjedniku Tusku za njegovu ličnu podršku demokratskim stremljenjima Crne Gore, iskazanu i snažnim prijateljskim porukama na svečanoj proslavi desetogodišnjice crnogorske nezavisnosti u Podgorici.", navodi se među ostalim u saopštenju.

Uz razumijevanje aktuelnog trenutka i brojnih izazova sa kojima se već neko vrijeme suočava EU, Šarkić je podvukao posvećenost svih crnogorskih institucija da marljivo ispunjavaju obaveze iz evropske agende.

" Tusk je ocijenio da se radi o značajnom vremenskom trenutku za Crnu Goru na oba integraciona kolosijeka. Uvažavajući napredak koji je Crna Gora ostvarila u dosadašnjem periodu, izrazio je očekivanje da je veliko finale evropskog puta blizu. U tom kontekstu, podvukao je da je Crna Gora najbolje pripremljena zemlja među kandidatima u integracionom procesu koji je veoma zahtjevan", saopšteno je nakon sastanka u Briselu.

Predsjednik Evropskog savjeta je dodao da Crna Gora može da računa na njegovu ličnu podršku, te da je klub njenih prijatelja u Briselu veoma širok.

XS
SM
MD
LG