Dostupni linkovi

Beko danas na saslušanju u tužilaštvu


Milan Beko
Milan Beko

U Višem javnom tužilaštvu danas bi ponovo trebalo da bude ispitan biznismen Milana Beka u okviru istrage koja se vodi protiv Aleksandra Zdravkovića, osumnjičenog da je pokušao da ga ubije u novembru 2014. godine.

Beko, koji će dati iskaz u svojstvu oštećenog, prošle sedmice je izostao sa zakazanog saslušanja jer ni on niti njegov advokat nisu bili primili poziv tužilaštva.

U tužilaštvo će ponovo iz pritvora Okružnog zatvora biti priveden Zdravković, jer želi da prisustvovuje ispitivanju Beka i drugih svedoka radi prepoznavanja.

Beko će po treći put dati iskaz povodom napada na njega u svojstvu oštećenog, pošto je ranije svedočio u postupku protiv Maje Adrovac, koja je u junu prvostpenom presudom oslobođena od optužbi da je pomagala NN izvršiocu koji je pokušao da ga likvidira 14. novembra 2014. godine ispred kuće u kojoj živi sa porodicom.

Za danas su zakazana i saslušanja još dva svedoka, a to su Bekovi vozači Dragan Dragaš i Boban Mančić, koji su prošle srede takođe izostali u tužilaštvu jer nisu primili pozive.

Zdravković, koji je uhapšen u julu, početkom septembra je zvanično izneo odbranu pred tužiocem negirajući bilo kakvu vezu sa pokušajem ubistva Beka.

Na teret mu se stavlja krivično delo "teško ubistvo u pokušaju" i nalazi se u pritvoru.

Viši sud u Beogradu je u junu prvostepenom presudom oslobodio Maju Adrovac optužbi za pomaganje u pokušaju ubistva Beka, a njen muž Ivan se dovodi u vezu sa ovim delom mada još nije pod zvaničnom istragom.

XS
SM
MD
LG