Dostupni linkovi

Beograd: Migranti protestuju zbog rušenja barake


Migranti u Beogradu
Migranti u Beogradu

U Beogradu oko 20 migranata protestuje i ne dozvoljava radnicima firme "Mis mag" da sruše baraku koja se nalazi između glavne autobuske stanice i temelja kula koje se grade u okviru projekta "Beograd na vodi".

Migranti koji spavaju u ovoj baraci ne dozvoljavaju njeno rušenje tako što su ušli u baraku i ne žele da izađu.

Radnici firme "Mis mag" pokušali su da objasne migrantima da mogu da pređu u baraku pored, koja nije predviđena za rušenje još 15 dana, što su oni odbili, prenosi "Blic".

Isti izvor navodi da se na licu mjesta nalaze muškarac i žena koji ne žele da se predstave, ali govore migrantima da ostanu u baraci.

Oni dodaju da nisu članovi nikakve organizacije i da su na lice mjesta došli u svojstvu građana, ali su odbili da predaju lične karte policajcu koji je tražio da ih legitimiše.

Bager firme "Mis mag" stigao je u 13.00 časova da sruši staru, napuštenu i oronulu baraku jer je na tom prostoru predviđena izgradnja objekata "Beograda na vodi".

Radnici navode da je još prije šest mjeseci rušenje zakazano za današnji datum. Nakon više od sat vremena rasprave, radnici su baraku ogradili trakom, a na lice mjesta došla je i policija.

XS
SM
MD
LG