Dostupni linkovi

NUNS: Najoštrije kazniti napadače na Senada Župljanina


Predsednik NUNS-a Vukašin Obradović
Predsednik NUNS-a Vukašin Obradović

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) najoštrije je danas osudilo fizički napad na novopazarskog novinara Senada Župljanina i pozvalo nadležno tužilaštvo da pokrene odgovarajući krivični postupak protiv trojice identifikovanih nasilnika.

NUNS je preneo da je odeljenje za informisanje Gradske uprave Novog Pazara saopštilo da su njihovog fotoreportera Senada Župljanina juče pre podne fizički napali pripadnici obezbedjenja Muamera Zukorlića.

U saopštenju se navodi da je Župljanin napadnut tokom radnog zadatka - dok je fotografisao nelegalno izvodjenje gradjevinskih radova na gradskom trgu.

Župljanin je u izjavi za NUNS rekao da je u ponedeljak od načelnika dobio nalog da na gradskom trgu fotografiše objekat na kojem su se trenutno izvodili neki radovi i da je, dok je završavao fotografisanje, kroz objektiv primetio čoveka koji je počeo da preti.

"U jednom trenutku naredio je nekome da me sustigne i oduzme mi foto aparat. Dok sam se udaljavao sa mesta dogadjaja sustigla su me tri meni nepoznata mladića i pokušali da mi oduzmu foto aparat, što, naravno, nisam dozvolio", rekao je Župljanin.

On je kazao da su ga te tri nepoznate osobe sve vreme šikanirae i da mu je jedan od njih rekao:"Izbriši muftiju i biće sve uredu".

"Odgovorio sam mu da na mojim fotografija nije muftija, ali mi on nije poverovao već me udario po levoj nozi i oborio na asfalt. Dok sam ležao na ulici njih trojica su nasrtali na mene i na foto aparat. Ko zna šta bi se desilo da se sa u tom trenutku nije pojavio čovek, kasnije sam saznao da je inspektor MUP-a Barac, koji me zaštitio", naveo je Župljanin.

NUNS je dodao da je jedan od napadača nastavio da udara Župljanina dok je ležao i dok je inspektor pokušavao da prekine nasilje.

XS
SM
MD
LG