Dostupni linkovi

logo-print

Čović nije došao na sastanak s Izetbegovićem


Dragan Čović

Dragan Čović

Lider Hrvatske demokratske zajednice BiH (HDZ BiH) Dragan Čović nije došao na sastanak sa liderom SDA BiH Bakirom Izetbegovićem, koji je trebalo da se danas održi u restoranu "Orahovica" kod Konjica.

"Na ovaj načn propustili su da sa SDA dogovore važne stvari, a propustili su i dobar burek u Orahovici… SDA ovakvu stvar možete uraditi jednom. Vlast i država će i dalje raditi svoj posao i mislim da će se svi nakon kratke ljutnje vratiti svom poslu. Ovo nije dobro ni za hrvatski ni za bošnjački narod", rekao je Izetbegović poslije izlaska iz restorana u kojem je trebalo da se održi sastanak HDZ BiH - SDA.

Iako je iz Čovićevog kabineta cijeli dan demantovano da će sastanka biti, Izetbegović je rekao da njemu nije ništa javljeno.

"Ne bih došao ovde da je Čović javio meni, a ne novinarima. Ne bismo džaba dolazili u Orahovicu. Nismo nikako razgovarali od nedelje, ali smo imali sastanak dogovoren za danas", rekao je lider SDA.

On je rekao da smatra da ne postoji problem sa pozicijom Hrvata u BiH i da je ta pozicija ojačana.

"Što se tiče krize, ona se vještački proizvodi. Mi šest mjeseci to pokušavamo da riješimo i želimo strateškog partnera koji će sa nama to rješavati", dodao je lider SDA.

Čović je juče oštro kritikovao sastanak Izetbegovića sa predsednikom RS Miloradom Dodikom na kojem je postignut dogovor o mehanizmu koordinacije, navodeći da je takav sporazum neprihvatljiv za Hrvate, jer iz odlučivanjima o pitanjima u vezi sa evropskim integracijama izbacuje kantone.

XS
SM
MD
LG