Dostupni linkovi

Mustafa: Demarkacija sa CG u interesu građana


Isa Mustafa
Isa Mustafa

Premijer Kosova, Isa Mustafa, izjavio je danas u Plemetini kod Obilića da će se dijalog sa Srbijom nastaviti a da je formiranje Zajednice opština sa srpskom većinom povezan sa rasformiranjem paralelnih struktura Srbije na Kosovu.

„Zato mislim da se ovaj proces treba odviti u koordinaciji“, kazao je on prilikom početka radova na izgradnji jednog mosta u Plemetini.

Govoreći o predstojećem okruglom stolu o demarkaciji sa Crnom Gorom, na kojoj će učestvovati politički predstavnici, stručnjaci i civilno društvo, Mustafa je izrazio nadu da će se to pitanje rešiti u interesu građana.

„Mislim da će ovaj okrugli sto izneti argumente na videlo. Ako se govori o gubitku teritorije, treba se reći koja se to teritorija gubi a kojom je Kosovo administriralo od 1974. pa nadalje. Ako se ta teritorija ne pronađe, onda oni koji su insistirali na tome trebaju da se povuku i trebaju da glasaju za označavanje granične linije kako bi mi ispunili taj uslov EU za liberalizaciju viza ,ali i radi ostalih procesa sa EU. Ako je neko pogrešio u tom procesu, onda će snositi za to i odgovornost“, kazao je Mustafa.

XS
SM
MD
LG