Dostupni linkovi

Palestina se žalila FIFA-i zbog izraelskih restrikcija


Ilustrativna fotografija
Ilustrativna fotografija

Predsedavajući palestinskog fudbalskog saveza Džibril Radžub podneo je žalbu Međunarodnoj fudbalskoj federaciji (FIFA) nakon što je Izrael sprečio da sedam fudbalera i članova kluba otputuje iz pojasa Gaze na Zapadnu obalu.

Radžub je naveo da su igrači Šahaba iz Kan Junisa pokušali da prisustvuju finalnom meču Kupa Palestine u Hebronu. Utakmica zakazana za subotu je otkazana, prenosi agecija Asošiejted pres.

Izraelska bezbednosna služba Šin Bet saopštila je da je članovima tima bilo zabranjeno da putuju zbog "negativnih bezbednosnih okolnosti".

Izrael drži pojas Gaze pod blokadom otkako je sredinom 2007. godine ekstremistički islamski Hamas silom preuzeo kontrolu nad tom palestinskom teritorijom, pobedivši snage lojalne sekularnom Fatahu palestinskog predsednika Mahmuda Abasa.

Prošle godine, Radžub je tražio od Fife da suspenduje izraelski fudbalski savez zbog ograničenja kretanja palestinskih fudbalera.

Sa druge strane, Izrael je tražio da Fifa osudi Radžubove pozive da se kao heroji slave Palestinci koji napadaju Izraelce.

XS
SM
MD
LG