Dostupni linkovi

Čepurin u Severnoj Mitrovici: Realizovati Sporazum o ZSO


Aleksandar Čepurin, arhivska fotografija
Aleksandar Čepurin, arhivska fotografija

Ambasador Ruske Federacije u Srbiji Aleksandar Čepurin boravio je danas u poseti Severnoj Mitrovici, gde je rekao da je osnov rešenja kosovskog problema poštovanje Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN.

Važno je održavati dijalog uz uzajamno poštovanje, a druga bitna stavka je Sporazum o Zajednici srpskih opština (ZSO), koji je dogovoren, ali nije realizovan, rekao je Čepurin.

"Kosovska strana treba da se angažuje da se Sporazum realizuje da bi srpsko stanovništvo na Kosovu i Metohiji bilo zaštićeno", naglasio je Čepurin.

Nakon trodnevne posete Kosovu, ambasador Čepurin položio je danas venac i na spomenik ruskom konzulu Grigoriju Stepanoviču Ščerbinu u Severnoj Mitrovici.

"Bitno je da se privreda očuva, da stanovništvo ne odlazi odavde, da tu ostanu da rade, žive i da se vraćaju na Kosovo", kazao je Čepurin.

"Ovdašnji narod spreman je da sve probleme rešava mirnim putem, uz dijalog", rekao je Aleksandar Spirić, predsednik Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica.

Ambasador Čepurin je na poziv predsednika Privremenog organa Opstine Zvecan Ivana Todosijevica danas obišao i lokaciju na kojoj ce biti izgradjeno povratničko naselje Sunčana dolina u opštini Zvečan.

XS
SM
MD
LG