Dostupni linkovi

Turski premijer izjavio da će Vlada djelovati u okivirima zakona


Ilustrativna fotografija
Ilustrativna fotografija

Turski premijer Binali Jildirim izjavio je danas da će Vlada djelovati u okvirima zakona dok se bude "razračunavala" sa odgovornima za neuspjeli vojni udar u petak, 22. jula.

Premijer je pozvao građane poslije sjednice Vlade da se uzdrže od poteza koji bi mogli da naštete turskoj vojsci i vojnicima.

Jildirim je pozvao građane da nastave da "čuvaju demokratiju" na trgovima u večernjim satima, nakon što završe svoje poslove.

Turski premijer je rekao da se ne mogu ignoristi zahtjevi naroda, ali da bi za uvođenje smrtne kazne morala da se izvrši promjena Ustava.

"Ne bi bilo ispravno donositi ishitrene odluke u vezi sa smrtnom kaznom", rekao je predsjednik Vlade.

Jildirim je rekao da bi Turska bila razočarana ako bi njeni saveznici tražili dokaze, uprkos tome što je određeni pojedinac radio na svrgavanju vlasti.

Turske vlasti ranije su optužile muslimanskog sveštenika iz SAD Fetulaha Gulena da je preko svojih pristalica pokušao da izvrši vojni udar, što je on demantovao.

Jildirim je naglasio da finansijski sistem u zemlji funkcioniše bez problema i da je centralna banka spremna da interveniše ukoliko to bude potrebno.

XS
SM
MD
LG