Dostupni linkovi

Putin smenio niz generala


Vladimir Putin
Vladimir Putin

Predsednik Rusije Vladimir Putin smenio je niz visokih službenika policije, objavljeno je na zvaničnom portalu za pravne informacije Kremlja.

Među smenjenima su načelnik uprave unutrašnjih poslova za Moskovski metro, general-major policije Igor Božkov, načelnik uprave MUP-a za osiguranje bezbednosti lica koja se nalaze pod državnom zaštitom, general-major policije Aleksandar Lebedev, kao i načelnik uprave za specijalne namene i avijaciju MUP-a, general-major policije Ivan Birnik, prenosi Sputnjik.

Smenjen je i general-major policije Igor Mitrofanov koji je načelnik uprave MUP-a za Tomsku oblast, kao i načelnik uprave za Omsku oblast general-potpukovnik policije Jurij Tomčak.

Putin je izvršio i niz imenovanja, pa je tako general-major policije Sergej Bačurin postao načelnik glavne uprave MUP-a za Severnokavkaski federalni okrug, general-potpukovnik policije Jevgenij Martinov postavljen je za glavnog inspektora MUP-a, dok je pukovnik policije Ivan Gorbunov postao zamenik načelnika glavne uprave za krivične istrage MUP-a Rusije.

XS
SM
MD
LG